fbpx

live | Sandu, la tribuna Legislativului: „Parlamentarii trebuie să fie exemplu de comportament”

Maia Sandu a adresat mesaj deputaților aleși de la tribuna parlamentară. Ea a punctat că declară „toleranță zero față de corupție” și a vorbit despre dificultățile pe care le are țara și obligațiile pe care ar urma să le aibă aleșii poporului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi, la mai bine de șapte luni de când am devenit președintele Republicii Moldova, vin în fața Parlamentului pentru prima dată. Mă bucur că o pot face într-un Parlament nou și legitim și care i-a locul unui Legislativ care a scos la iveală tot ce a fost corupt și imoral. Îi felicit pe cetățeni pentru votul lor. Pentru că au continuat să creadă în democrație, în pofida dezamăgirilor trăite.

Să construim un stat pentru toți oamenii, nu pentru găști care s-au folosit de încrederea cetățenilor ca să își adune averi și să își subordoneze statul. 

Cetățenii trebuie să se poată identifica cu deputații lor. Să le ceară socoteala. Ordinea trebuie începută din Parlament, iar parlamentarii trebuie să fie exemplu de comportament pentru toți cetățenii.

Oamenii cer dreptate. Oamenii vor stat de drept. Reforma justiției și a Procuraturii trebuie să înceapă imediat. Majoritatea parlamentară, noul Guvern și președintele vor lucra împreună” a punctat Sandu.

Șefa statului a vorbit despre probleme pe care le are Moldova, inclusiv pandemia, migrația și dificultăți în sfera socială. Ea a precizat că în scurt timp va fi învestit Guvernul, care urmează să soluționeze mai multe dintre acestea, să deblocheze proiecte importante și să restabilească finanțarea externă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

live | Domnica Manole a prezentat în Parlament rapoartele privind rezultatele alegerilor și validarea mandatelor deputaților

live | Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a: Maia Sandu le va adresa deputaților un mesaj

Articole asemănătoare

Back to top button