fbpx

live | Au propus-o pe Gavrilița prim-ministră? Declarațiile PAS după consultările cu Maia Sandu

Membrii fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate sunt primii care au consultări cu Maia Sandu în ceea ce privește desemnarea premierului. Aceștia urmează să facă declarații de presă la subiect. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, Igor Grosu declara în cadrul unei emisiuni că Natalia Gavrilița va fi propusă la funcția de prim-ministră. „Imediat după ședința Parlamentului am convocat fracțiunea PAS și am decis ca să înaintăm candidatura doamnei Gavrilița în cadrul consultărilor”, spunea speakerul joi seara.


Precizăm că Maia Sandu a chemat vineri fracțiunile parlamentare la consultări. Primii au discutat cu șefa statului deputații din PAS, ei vor fi urmați de comuniști și socialiști și de Partidul Șor.

Amintim că joi s-au format fracțiunile parlamentare, a fost ales speakerul, vicepreședinții parlamentului, dar și au fost „împărțite” comisiile permanente. Potrivit prevederilor în vigoare, șefa statului poate invita deputații nou-aleși la consultări privind desemnarea premierului doar după ce sunt votate organele de conducere a Legislativului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button