fbpx

Legislativul de la Chișinău urmează să găzduiască sesiunea Adunării Parlamentare a R. Moldova și a Poloniei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Polone în Republica Moldova, Tomasz Kobzdej. Discuțiile s-au referit la situația regională de securitate, războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei și gestionarea crizei refugiaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful Legislativului a adresat mulțumiri autorităților poloneze pentru asistența umanitară acordată țării noastre în contextul fluxului de refugiați din Ucraina. De asemenea, Președintele Parlamentului și-a exprimat interesul pentru consolidarea relațiilor bilaterale și valorificarea potențialului existent, în special pe domenii precum energie, agricultură, infrastructură.

Un subiect aparte abordat în cadrul întrevederii a fost agenda parlamentară dintre cele două țări. Parlamentul Republicii Moldova urmează să găzduiască cea de-a VIII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone.

„I-am urat bun venit în Republica Moldova diplomatului polonez și succes în îndeplinirea mandatului. L-am asigurat de întregul sprijin al autorităților noastre. Polonia este un prieten de nădejde al Republicii Moldova și acest lucru a fost simțit și mai tare în ultimii ani prin proiectele de modernizare a țării noastre, prin suportul politic în cadrul instituțiilor europene și susținerea parcursului nostru european”, a spus șeful Legislativului, Igor Grosu.

Articole asemănătoare

Back to top button