fbpx

La inițiativa Partidului Șor, Parlamentul a dat undă verde farmaciilor mobile în sate

Farmaciile mobile vor merge în localitățile rurale pentru a asigura cetățenii cu medicamente. Parlamentul a votat miercuri, 16 decembrie, cu majoritate de voturi, inițiativele Partidului Șor și platformei Pentru Moldova din domeniul farmaceutic și crearea farmaciilor mobile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acestea urmăresc sporirea accesului cetățenilor la medicamente de calitate și la un preț decent prin crearea farmaciilor mobile ale farmaciilor comunitare, instituirea rețetei electronice, a catalogului de prețuri, care va spori gradul de transparență și claritate pentru pacienți.

De exemplu, rețeta electronică care va fi introdusă în țara noastră este pe larg utilizată peste hotare, care permite ca oamenii să aibă acces mai rapid și fără discriminare sau impedimente la medicamente.

Odată cu apariția farmaciilor mobile cetățenii, în special cei de la țară, vor avea un acces mai mare la medicamente. Sute de localități din țară nu au farmacii, iar bătrânii și familiile care au copii sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri, până la cea mai apropiată farmacie, pentru a-și cumpăra medicamentele necesare.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button