fbpx

infografic | Crește încrederea moldovenilor în Maia Sandu? Lidera PAS l-a egalat pe Igor Dodon într-un nou sondaj

Lidera „Partidului Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, îl egalează pe președintele Igor Dodon la capitolul încrederea alegătorilor, într-un nou sondaj realizat de „International Republican Institute”. Mai mult decât atât, fosta prim-ministră chiar îl depășește pe șeful statului când este vorba de opțiunea locuitorilor din municipiul Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebați în care politician au cea mai mare încredere, cei mai mulți respondenți, câte 24%, i-au numit pe Igor Dodon și Maia Sandu. Aceștia sunt urmați în top de liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, care a fost susținut de 13%, președinta Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi – cu 10% și liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip – cu 7%.

Printre politicienii în care cetățenii spun că au încredere se numără și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, primarul general al capitalei, Ion Ceban, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, dar și fostul edil-șef al capitalei, Dorin Chirtoacă.

De notat că 35% dintre persoanele intervievate nu au știut cum să răspundă la această întrebare sau nu au vrut să-și dezvăluie preferințele.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 noiembrie – 9 decembrie 2019, pe un eșantion de 1204 de persoane și are o marjă de eroare de 2,8%.

Articole asemănătoare

Back to top button