fbpx

Ilan Șor îl acuză pe șeful interimar al CSM că face presiuni asupra judecătorilor în cazul Marinei Tauber, la indicația Maiei Sandu

Șeful interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, face presiuni asupra judecătorilor care examinează cererea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de excludere a Marinei Tauber din alegeri și îi amenință pe judecători cu intentarea unor dosare penale pe numele lor, la indicația Maiei Sandu. Acuzațiile îi aparțin liderului Partidului Șor, Ilan Șor, și au fost făcute în în fața mulțimii care protestează la Judecătoria Bălți.

În aceste momente, judecătorul corupt al Maiei Sandu, Dorel Musteață, coordonează deciziile care trebuie să fie luate astăzi de judecători. Îi amenință pe magistrați, îi sperie cu dosare penale. Prieteni, oamenii buni s-au transformat foarte repede în oameni răi. Tot ce se întâmplă acum nu poate fi numit altfel decât dictatură. De aceea, astăzi trebuie să luptă pentru libertatea și drepturile oamenilor de a alege pe cei pe care doresc ei, nu pe cei pe care îi vrea Maia Sandu. Vă îndemn pe toți, la ora 17:00, să ne protejăm libertatea”, a declarat Ilan Șor.

Șor susține că solicitatea CEC de excludere a Marinei Tauber din cursa electorală este abuzivă și că Republica Moldova s-ar fi transformat într-un stat totalitar.

Puterea vrea să fure dreptul oamenilor de a-și alege singuri primarul pe care îl vor. Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute înseamnă totalitarism. Noi condamnăm vehement acest act. Suntem obligați să mergem până la capăt pentru a apăra drepturile și voturile oamenilor. Timp de câteva luni, această guvernare a distrus economia, a sărăcit oamenii și a majorat prețurile. Maia Sandu nu este stăpâna acestei țări, nu ea decide în locul oamenilor”, a mai spus Ilan Șor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button