fbpx

„Ar putea să pună pe masă începuturile unor proiecte consistente”. Igor Munteanu, despre ședința comună a Guvernelor R. Moldova și României

În ziua în care Guvernul României şi al Republicii Moldova se aşează la aceeaşi masă, într-o şedinţă comună, intrăm într-un nou ciclu în care Guvernul român acţionează cu prudenţă, dar şi cu fermitate în acelaşi timp. O astfel de opinie a fost exprimată de către Igor Munteanu, conferenţiar și fost ambasador, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Suntem într-un moment istoric în care faptele vor vorbi mai mult decât vorbele. Este un vehicul prin care putem transporta realităţile din Republica Moldova, angajamentul, suveranitatea şi voinţa de a face construcţia economică şi socială din R. Moldova mai favorabilă cetăţenilor.

Această şedinţă comună ar putea să pună pe masă începuturile unor proiecte consistente. Astăzi intrăm într-un nou ciclu în care Guvernul român acţionează cu prudenţă, dar şi cu fermitate în acelaşi timp. Cu prudenţă, deoarece proiectele care trebuie să fie finanţate vor izvorî din priorităţile Guvernului de la Chişinău şi în acelaşi timp, cu fermitate, pentru că unele din acele proiecte sunt vitale sau existenţiale.

Existenţiale sunt cele legate de sistemul energetic. Şedinta Guvernelor este o activizare a dialogului bilateral. Este o activizare a instrumentelor la dispoziţia Guvernului României”, a spus Igor Munteanu.

Aşteptăm că vom trece la formatul care va furniza alternative reale pentru consumatorul din R. Moldova. Că vom desprinde din discuţiile care se vor purta mâine proiecte de infrastructură: poduri, trasee rutiere, şosele, sisteme care să asigure confortul şi să garanteze siguranţa cetăţenilor. În afară de aceasta, pentru ca Republica Moldova să aibă siguranţa alimentării cu gaze naturale, trebuie să aibă cantităţi suficiente care să asigure într-un moment de criză, să existe un depozit de gaze naturale pe care să le poată utiliza la preţuri rezonabile în condiţiile în care are cea mai mare nevoie de acest lucru”, a adăugat fostul ambasador al R. Moldova la Washington, vorbind despre aşteptările de la a cincea şedinţă a Guvernelor României şi R. Moldova, care se desfășoară vineri la Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button