fbpx

Igor Munteanu, despre blocul PSRM-PCRM: În această ecuație, comuniștii reprezintă un simplu instrument de adunat voturi

„În această ecuație PCRM reprezintă un simplu instrument de adunat voturi”. Astfel a comentat deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, crearea blocului electoral dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Invitat la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8, fruntașul Platformei DA a afirmat că este complicat de a ghici „adevăratul stăpân al acestor tranzacții, însă la sigur e vorba de tranzacții și nu de înțelegerea ideologică a asemănărilor și a intereselor comune”.

Există socoteli, însă nu vreau să mă implic în bucătăria lor. Probabil presa de investigație trebuie să asigure transparența și vizualizarea câștigurilor de bani, dacă au apărut pe conturile unora. Atâta vreme cât unele partide folosesc bani din Panama, Bahamas și alte jurisdicții precare, iar PG nu le urmărește și nu le sancționează, atâta vreme vor exista astfel de tranzacții”, a comentat acesta.

Potrivit lui, formarea acestui bloc electoral este ca urmare a „declinului de imagine și popularitate a PSRM-ului, care vrea să supraviețuiască și este pregătit pentru orice fel de tranzacție pentru a da lovitura”.

PSRM și PCRM nu-și propun altceva decât să adune mai mulți bani prin controlarea instituțiilor și prin aducerea generalului Voronin în calitate de instrument”, a mai declarat președintele Comisiei parlamentare de control al finanțelor publice.

Întrebat dacă cooptarea PCRM-ului va aduce mai multe voturi pentru PSRM, Munteanu a răspuns că este probabil ca acest lucru să se întâmple: „Probabil că vor aduce, dar nu foarte mult, pe cât își așteaptă cei care au participat la această inginerie, însă niște voturi dezamăgite de PSRM, dar cu Voronin în frunte s-ar putea, într-un fel, să mai tragă”.

Articole asemănătoare

Back to top button