fbpx

Igor Grosu, întâlnire cu Klaus Iohannis la București. Ce au discutat oficialii

În cadrul vizitei de la București, președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis. Oficialul de la Chișinău a mulțumit șefului statului român pentru ajutorul constant oferit cu multă generozitate pentru cetățenii Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„M-am referit în special la ajutorul acordat pe timpul pandemiei – loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19; cele peste 500 de mii de doze de vaccin donate de Guvernul de la București, cele 6 000 de tone de motorină, care au venit în susținerea agricultorilor noștri afectați de secetă”, a spus Grosu.

Potrivit unui comunicat de presă al Legislativului, acesta a reiterat că noul Parlament își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a R. Moldova, iar ca priorități sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecințelor economice și reforma în domeniului justiției.

„M-am bucurat să aud că România va fi alături de noi în realizarea parcursului european. Doar prin eforturi comune vom reuși să facem lucruri frumoase pentru cetățenii noștri”, a adăugat Grosu.

Menționăm că Igor Grosu se află într-o vizită oficială la București, prima în calitate de șef al Legislativului, la invitația Președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban. Din delegația Parlamentului R. Moldova mai fac parte alți zece deputați.

Precizăm că cei doi s-au văzut recent și la Chișinău, unde Klaus Iohanni a participat la ceremonia festivă cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova. La eveniment au fost prezenți și președinții Ucrainei și Poloniei.

Vezi și: Igor Grosu și Ludovic Orban au avut o întrevedere la București. Despre ce au discutat cei doi oficiali

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button