fbpx

Igor Dodon, la ședința Parlamentului: „Nu sunt mulțumit de cum lucrează unele Ministere”

La ședința plenară a Parlamentului, care are loc în acest moment, Igor Dodon a ținut un discurs în fața deputaților. Acesta s-a adresat, în mare parte, angajaților din Guvern, evaluându-le activitatea de până acum.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu am contribuit la formarea majorității parlamentare, mi-am asumat riscuri. Așă cum vă amintiți, colegii PSRM au cedat guvernarea, dar asta nu înseamnă că nu suntem interesați de calitatea guvernării. Pornind de la remarcă, discursul meu va fi mai puțin festiv.

RM trece printr-un complex de resetare. Am susținut votarea pachetului de legi al blocului ACUM, dar cu gândul că nu se va rezuma doar la asta. Pentru oameni e mai puțin important cum se numesc cei care conduc, dar ce fac ei.

Nu rezolvăm nimic dacă ne plângem de fosta guvernare. Trebuie să găsim soluții la pagubele din trecut. Pornind de la asta, nu sunt mulțumit de cum lucrează unele ministere, de amânarea unor proiecte care aduceau unele beneficii oamenilor. 

Vă încurajez să mergeți mai des în teritoriu, să discutați cu oamenii și cu cei din mediul de afaceri… Cred că unele creșteri de impozite decise de Guvern nu au fost bine gândite. Aștept de la Guvern rezultate la îmbunătățirea nivelului de trai, crearea unor noi locuri de muncă – nu am văzut asta la Guvern, iar unii angajați au fost demiși în mod nejustificat, la problema drumurilor – până când am vazut doar o intenție confuză. Nu am văzut activități strategice. 

Nu s-au făcut prea mulți pași. Dacă miniștrii nu fac o schimbare în ultimele luni, eu sunt gata să fac schimbări în structura Guvernului”, a declarat președintele țării.

Articole asemănătoare

Back to top button