fbpx

Grosu: Deocamdată nu există nicio amenințare militară la adresa Republicii Moldova

Autoritățile de la Chișinău „monitorizează atent” situația din regiune și , deocamdată, nu văd pericolul unei adevărate „invazii militare” în Republica Moldova. Afirmația îi aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și a fost făcută luni seara la postul de televiziune TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Președintele Parlamentului susține că autoritățile urmăresc atent ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei, însă datele „nu arată acum semnale ale probabilității unui astfel de scenariu (n. r. – invazie militară în R. Moldova)”, a spus Grosu.

Vezi și: video | „Tensionarea situației ne îngrijorează profund”. Mesajul președintei în contextul conflictului Ucraina-Rusia

Președintele Legislativului a adăugat că guvernarea se pregătește pentru diverse rezultate ale situației tensionate din preajma Ucrainei.

Acum este o situație mai specială. Jucătorii mari fac declarații deschise, operează cu date specifice. Este clar că urmărim cu îngrijorare. Consecințe pot avea nu doar părțile implicate, dar și toată Europa”, a declarat președintele PAS, menționând că pentru fiecare dintre scenarii există un protocol de acțiuni.

Citește și: Natalia Gavrilița, despre un atac asupra Ucrainei din Transnistria: Nu ne așteptăm la un astfel de scenariu

Articole asemănătoare

Back to top button