fbpx

Grosu: Bani pentru anticipate se vor găsi, chiar dacă Parlamentul se va împotrivi

Guvernul interimar va aloca bani pentru anticipate, însă cu votul Legislativului. Cel puțin așa a declarat în studioul emisiunii „Puterea a Patra” actualul lider al PAS, Igor Grosu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, bani vor fi dacă vor fi reduse cheltuielile care nu sunt prioritare. Bunăoară, el exemplificat 50 de milioane care ar trebui să fie alocate pentru reparația birourilor de la FISC și circa 15 milioane din care ar urma să cumpere echipament Ministerul de Interne.

„Bani sunt. Chiar dacă putem acum face această cheltuială. Guvernul următor va veni cu inițiativa de rectificare a bugetului și putem realoca bani postfactum. Voință trebuie să fie. (…) Acum lor o să le fie mai greu să argumenteze de ce nu se alocă bani pentru alegeri.

Ne-ar fi costat mai scump să perpetuăm această coaliție. (…) Fără a intra într-o zonă să dau idei. Noi avem soluții. Chiar dacă Parlamentul se va împotrivi, dar ei o să se împotrivească, bani se vor găsi și alegerile o să aibă loc”, a punctat Grosu.

Anterior, unii deputați afirmau că anticipatele vor costa circa 100 de milioane de lei. Atunci se vorbea despre alocarea banilor din fondurile de rezervă și de intervenție ale Guvernului.

În același timp, comparativ cu colegul său din Legislativ, Mihai Popșoi, care consideră că scrutinul s-ar putea desfășura pe 1 august, Grosu a declarat că alegerile s-ar putea organiza mai devreme, în luna iulie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button