fbpx

Ghimpu e sigur că Guvernul Gavriliță va fi votat: „Dodon asta și vrea – să pună răspunderea pe umerii Maiei Sandu”

Fostul președinte al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este sigur că Guvernul Gavriliță va fi votat în Parlament. Potrivit lui, liderul PSRM, Igor Dodon, este interesat ca acest Guvern să-și asume responsabilitatea pentru situația din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest mod, spune fostul președinte interimar, răspunderea pentru eșecuri va afecta direct imaginea președintei Maia Sandu, lucru pe care și-l dorește Igor Dodon. Și asta pentru că, potrivit lui Ghimpu, președintei nu îi va reuși să-și îndeplinească propunerile și promisiunile făcute din opoziție și nu va reuși să mărească pensiile și salariile.

Dodon vrea să evite valul (n. r. – de imagine al Maiei Sandu). Ea, în schimb, se grăbește. Dodon înțelege că un Guvern al Maiei Sandu o va compromite, pentru că n-are posibilitatea să rezolve problemele așa cum a promis. Dodon asta și vrea – să pună răspunderea pe umerii Maiei Sandu”, a declarat Ghimpu, invitat la emisiunea „Politica” de la TV8.

De ce s-au unit (n. r. – socialiștii) cu Pentru Moldova înainte de prezidențiale, de ce au această majoritate neformală? Nu numai Dodon decide. Plahotniuc ce credeți că face în Istanbul, doarme? Nu e numai Dodon. S-au adunat oameni cu interese”, a spus fostul deputat.

Amintim că Natalia Gavriliță este candidatura desemnată de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru. Fosta ministră a Finanțelor va veni, la începutul săptămânii viitoare, în plenul Parlamentului, pentru a cere votul de încredere al deputaților asupra programului de guvernare și a listei miniștrilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button