fbpx

foto, video | PSRM încalcă prevederile legislației? Reprezentanții partidului ar fi împărțit materiale electorale neautorizate

O locuitoare din Bălți susține că a surprins câțiva reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) care ar fi împărțit materiale electorale ce nu corespund normelor legale. Mai exact, în ziarul periodic „Socialiștii” ar fi fost atașate și anumite foi volante neautorizate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fotografiile trimise către independent.md, sursa menționează că foile vizează activitatea Partidului Nostru, reprezentanții căruia conduc municipiul Bălți. Din cele observate, fișele nu conţin denumirea concurentului electoral, data tipăririi, tirajul materialelor şi denumirea tipografiei care le-a tipărit.

Astfel, dacă foile afișate se dovedesc a fi materiale electorale, conform legislației în vigoare, se „sancţionează cu amendă de la 20 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 30 la 50 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu amendă de la 100 la 200 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an”.

„Însă, o dovadă în plus a faptului că este vorba de material electoral al PSRM este fapul că formațiunea a împânzit Bălțiul cu afișaj și panouri publicitare cu mesaje electorale în care utilizează aceleași mesaje. Pe panourile publicitare din Bălți este menționat că sunt achitate din fondul electoral al formațiunii”, a declarat femeia pentru sursa citată.

Menționăm că reprezentanții PSRM nu au venit încă cu o reacție în acest sens.

Foto: independent.md

Articole asemănătoare

Back to top button