fbpx

foto | Proiectul iluminatului stradal încă într-un sat, finalizat de Partidul Șor

Proiectul iluminatului stradal public, realizat de Partidul Șor, a fost finalizat în satul Mana, raionul Orhei. Lumina a fost aprinsă pe străzile localității zilele trecute, în prezența mai multor localnici, autorități locale și raionale, deputați ai Partidului Șor și ai platformei Pentru Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În localitatea Mana a fost montată o rețea electrică de 3,5 kilometri și peste 170 de corpuri de iluminat de tip LED. Două transformatoare au fost modernizate, iar rețeaua este dotată cu un sistem inteligent de aprindere și stingere a luminii la anumite ore.

Inițiatorul proiectului, liderul Partidului Șor, a felicitat personal locuitorii cu această ocazie.

Am promis anul trecut că în localitățile care vor avea primari din partea Partidului Șor va fi ordine, dezvoltare și vom aduce Europa. Partidul Șor nu a făcut și nu va face politică. Singura noastră politică e să construim pentru oameni, să-i ajutăm, să soluționăm problemele lor aici și acum. Am spus că în primul an vom aduce lumină în satele cu primari din partea formațiunii noastre, după care vor urma proiectele pentru renovarea drumurilor; renovarea grădinițelor și școlilor; amenajarea parcurilor și reabilitarea căminelor culturale”, a spus Ilan Șor.

Secretarul fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, Marina Tauber, a precizat că în curând alte două localități din com. Seliște vor avea iluminat stradal.

Azi aprindem lumina în Mana, iar în curând în Lucașeuca și în Seliște. Planificăm de Crăciun pe nou să organizăm inaugurarea oficială”, a menționat Tauber.

Andrei Gălescu, primarul comunei Seliște, din care face parte și satul Mana, a mulțumit echipei lui Ilan Șor pentru sprijin.

E primul proiect, dar nu și ultimul. Vom continua cu construirea unui sistem de aprovizionare cu apă și canalizare, după care vom face drumuri”, a menționat primarul.

Raionul Orhei devine unul dintre cei mai importanți actori în dezvoltarea țării și este un model pentru întreaga Moldovă. Asta se datorează în primul rând locuitorilor raionului Orhei, care au înțeles în toamna anului trecut ce înseamnă să-și ia puterea în mâinile lor”, a remarcat Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

În cadrul festivității, mai mulți deputați au felicitat cetățenii de la Mana.

Suntem echipa care crește, care se dezvoltă și vom reuși în curând să implementăm asemenea proiecte la nivel de țară, ca să o facem mai frumoasă”, a dat asigurări Vladimir Vitiuc, vicepreședintele Partidului Șor.

Sergiu Sîrbu, deputat al platformei Pentru Moldova, a menționat că este important ca aleșii poporului să se concentreze pe rezolvarea problemelor cetățenilor.

Noi vom încerca să nu intrăm în confruntări politice, chiar dacă cineva încearcă să ne provoace. E mai bine să venim mai des în localități și, împreună cu colegii, să realizăm astfel de proiecte frumoase. Este foarte important să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor satelor”, a menționat Sîrbu.

Felicitări locuitorilor satului Mana au adresat și deputații Igor Himici, Gheorghe Brașovschi, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc. Un mesaj de felicitare a adresat și primarul mun. Orhei, Pavel Verejanu. La eveniment au fost prezenți mai mulți primari de sate din raionul Orhei.

Potrivit Partidului Șor, până la sfârșitul anului curent formațiunea și-a propus să realizeze proiecte de iluminat public stradal în circa o sută de localități din republică, inclusiv în toate cele 74 de sate din raionul Orhei, indiferent de apartenența politică a primarilor.

P.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button