fbpx

foto | La Orhei continuă reabilitatea infrastructurii rutiere. „În curând toate străzile vor fi exact ca în țările UE”

La Orhei continuă renovarea infrastructurii rutiere. Au început lucrările de reabilitare a străzilor Colinelor, Noi, Floriilor și Unirii din cartierul Bucuria a orașului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În procesul de reabilitare sunt aplicate tehnologii de ultimă generație, startul lucrărilor fiind dat astăzi de către autoritățile locale și deputați din partea Partidului ȘOR. Prima etapă presupune turnarea unui strat din beton, iar cea de-a doua – așternerea unui strat de asfalt fierbinte. Acestea vor asigura calitatea și durabilitatea drumurilor.

Totodată, pe strada Floriilor va fi implementată o nouă tehnologie – betonarea drumurilor în pante mari. Unele porțiuni de pe această arteră vor fi doar betonate, iar altele – doar asfaltate.

Între timp, se execută și lucrările de montare a pavajului la accesul către cimitirul evreiesc. Potrivit autorităților locale, trotuarul așternut aici va avea un design deosebit.

Viceprimara mun. Orhei, Cristina Cojocari, susține că în oraș se muncește la maxim pentru asigurarea confortului cetățenilor. Renovarea drumurilor, potrivit ei, este o prioritate a autorităților locale.

„Ne-am propus ca orașul Orhei să fie cel mai dezvoltat din țara, iar asta presupune drumuri europene, școli și grădinițe reparate. Noi facem totul la cel mai înalt nivel, pentru că asta ne definește ca echipă, iar rezultatele frumoase sunt cartea noastră de vizită”, a menționat Cristina Cojocari.

La rândul său, deputata partidului ȘOR Reghina Apostolova a menționat că revine în Orhei cu mare drag de fiecare dată. „Orheiul nu este doar casa dumneavoastră, este și casa noastră de suflet. Revenim aici cu mare drag de fiecare dată și ne saltă inima de bucurie când vedem oamenii fericiți. Iar oamenii sunt fericiți dacă au condițiile bune de trai”, a declarat parlamentara.

La rândul său, vicepreședinta partidului ȘOR, deputata Marina Tauber, i-a felicitat pe locuitorii orașului Orhei cu o nouă etapă de dezvoltare a municipiului. „La inițiativa lui Ilan Șor, astăzi începe renovarea altor trei străzi secundare din municipiul Orhei. Noi suntem fericiți să fim astăzi aici, alături de dumneavoastră. Este un proiect așteptat de toți, iar în curând toate străzile din Orhei vor exact ca în țările din Uniunea Europeană” a punctat aleasa poporului.

Și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că este mândru de municipiu și de faptul că orașul se dezvoltă rapid.

„Străzile pe care le repară echipa noastră vor ține și peste 50 de ani, deoarece pentru noi contează ca munca să fie calitativă. Nu reparăm drumuri de ochii lumii. Reparăm drumuri cu drag pentru oamenii noștri”, a menționat Dinu Țurcanu.

Partidul ȘOR a finalizat recent, în sectorul Bucuria din Orhei, amenajarea unui sistem de colectare și evacuarea a apelor pluviale, iar câteva străzi secundare au fost renovate înainte de termen. În acest an, echipa lui Ilan Șor din Primăria Orhei a renovat toate străzile principale din municipiu. Lucrările au demarat în luna mai și au finalizat la sfârșitul verii.

Între timp, chiar dacă lucrările erau preconizate pentru 2021, au fost reabilitate mai multe străzi secundare din municipiu. În ultimii cinci ani, din momentul venirii la putere în Orhei a echipei lui Ilan Șor, investițiile bugetare locale în proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere au crescut de cinci ori. Potrivit autorităților publice locale, toate lucrările sunt realizate de o întreprindere municipală de profil, ceea ce permite economisirea surselor bugetare cu până la 30%.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button