fbpx

foto | Iurie Leancă dezminte acuzațiile lui Năstase: Și-a fotografiat pașaportul diplomatic și spune de unde are mii de euro în conturi

Președintele PPEM, Iurie Leancă, a venit cu o reacție după ce zilele trecute în spațiul media a apărut o investigație conform căreia politicianul ar fi încercat să traverseze frontiera de stat cu 50.000 de euro și pașaport diplomatic nevalabil.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Leancă spune că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate și au ca scop să inducă lumea în eroare și să creeze percepția falsă că ar fi încercat „să scoată bani murdari, proveniți din surse ilegale”.

„Mai mult, prin astfel de „bombe” ei încearcă să distragă atenția de la cum își partajează funcțiile între ei, cum organizează „concursuri”, cum măresc taxele nejustificat și opac, cum își numesc cumătrii în tot felul de funcții. Prin astfel de intoxicări ale cetățenilor cu „scurgeri de informații”, ei pur și simplu își ascund (temporar) incapacitatea și lipsa de voință de a face ceva util pentru cetățeni.

Ei cred că toți sunt asemenea lor, că toți trăiesc pe bani “cărați” de la Frankfurt sau transferați pe numele mamei și a soacrei. Ei cred că toți „cară ciumadane” de la Moscova, citez: cu „700-800 mii pe lună, până la un milion” – bani cu care Năstase și partenerul lui de alianță, Dodon, cu care, citez: „sunt atât de compatibili”, își întrețin toată această caracatiță putredă ce ține statul acesta într-o tranziție continuă”, spune Iurie Leancă.

Președintele PPEM a mai menționat că banii i-a muncit cinstit până în 2009, când a venit în politică. Susrsele financiare au mai fost adunate de-a lungul timpului cât a lucrat (2 ani) ca diplomat la Haga cu salariu de 10.000 de euro lunar, dar și cât a fost vicepreședintele unei companii din Moldova (alți 7 ani).

„Am mai zis că nu sunt un om bogat, dar nici sărac nu mă consider. Aceste salarii pentru care am muncit onest mi-au permis să plătesc și studiile copiilor, și să-mi cumpăr automobil și să am o viață decentă, inclusiv să călătoresc în România, unde am mai multe activități, inclusiv politice. Sunt bani declarați 10 ani la rând în declarația mea de avere, sunt economiile mele câștigate corect. Și, în comparație cu alții, în această perioadă nu am fost vreodată șomer și nici n-am fost ajutat de părinți”, a mai specificat Leană.

Cât despre pașaportul diplomatic, politicianul a făcut referire la legislația națională (Legea Nr. 273), care prevede că foștii prim-miniștri, dar și Ambasadorii Plenipotențiari pot deține pașaport diplomatic.

În context, Leancă a anunțat că va depune toate demersurile legale pentru ca cei care au comis abuzuri la adresa sa să fie identificați și trași la răspundere, iar în judecată va cere și despăgubiri morale pe care spune că le va dona.

Articole similare

Close