fbpx

Eurodeputat, despre votul Parlamentului European: „O rezoluţie cât o revoluţie pentru R. Moldova. Zarurile au fost aruncate”

Un vot istoric joi, la Strasbourg: Republica Moldova este susţinută să obţină statut de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, scrie pe Facebook eurodeputatul Rareş Bogdan: „O rezoluţie cât o revoluţie pentru Republica Moldova. Zarurile au fost aruncate”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Victorie a PNL şi EPP! O rezoluţie cât o revoluţie pentru Republica Moldova. Un vot istoric azi la Strasbourg: Republica Moldova este susţinută să obţină statut de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Demersurile în susţinerea Rezoluţiei făcute de Delegaţia EPP România au presupus cel mai intens efort de negociere in materie de politică externă făcut pe căi parlamentare. Rezoluţia (vot aproape in unanimitate) se referă nu doar la obţinerea statutului de ţara candidata, dar şi la accesul fraţilor noştri de peste Prut la Piaţa Comună şi consultanţă”, scrie pe Facebook Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL precizează că obiectivul Delegaţiei EPP România a fost ca Republica Moldova sa obţină facilitaţi pentru comerţ, ca produsele agricole, dar nu numai, să aibă acces, sa transmită un semnal către investitori strategici – scrie Mediafax.

„Moldova porneşte pe un drum care va crește nivelul de trai al cetăţenilor ei, iar pasul următor este să reducem dependenţa de gazul rusesc. Republica Moldova este la fel de importantă pentru climatul de securitate european şi mondial precum Ucraina. Mă bucur că prietenii şi colegii noştri din UE au înţeles asta. Doamna Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, va vorbi in Parlamentul European în această lună și urmează proiecte majore pentru frații noştri. Investiții, locuri de muncă, progres. Zarurile au fost aruncate”, conchide Bogdan.

Articole asemănătoare

Back to top button