fbpx

Eurodeputat, despre căderea Guvernului de la Chișinău: „Nu va schimba cu nimic caracterul proeuropean al R. Moldova”

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a reacționat la demisia Guvernului condus de Natalia Gavrilița, dar și la numirea lui Dorin Recean drept candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit politicianului, „schimbarea nu va schimba cu nimic caracterul proeuropean al Republicii Moldova”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Îi urez mult succes prim-ministrului desemnat al Republicii Moldova, Dorin Recean, în formarea unui nou guvern proeuropean la Chișinău. Schimbarea la vârful Guvernului nu va schimba cu nimic caracterul proeuropean al Republicii Moldova. Asta este ceea ce vor oamenii, asta este ceea ce vrea majoritatea parlamentară, asta va oferi noul Guvern. Uniunea Europeană va continua să ajute cetățenii Republicii Moldova pentru a depăși dificultățile cu care se confruntă și va sprijini în continuare autoritățile în implementarea reformelor necesare integrării europene. Sunt convins că guvernul condus de prim-ministrul Dorin Recean va determina instituțiile statului să funcționeze bine și să lucreze în interesul oamenilor”, a scris eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în după-amiaza zilei de vineri, 10 februarie, Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia. Guvernul Gavriliţa a fost învestit în august 2021. Timp de mai bine de un an, în componența Executivului au existat cinci modificări, fiind schimbați miniștrii Agriculturii, Mediului, Economiei, Muncii și Protecției Sociale, dar și vicepremierul pentru Reintegrare.

Câteva ore mai târziu, consilierul prezidențial Dorin Recean a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

Dorin Recean a deținut funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale și de secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 4 februarie 2022. Totodată, în perioada 2012-2015, candidatul la funcția de premier al Republicii Moldova a fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernele Filat și Leancă, în perioada 2012-2015.

Citește și: video | Primele declarații ale lui Dorin Recean din poziția de candidat la funcția de premier

 

Articole asemănătoare

Back to top button