fbpx

Dorin Recean va cere joi votul Parlamentului. Cine ar putea face din componența Guvernului

Candidatul desemnat la funcția de premier, Dorin Recean, își va prezenta joi, 16 febuarie, în Parlament programul și componența viitorului Guvern. Anunțul a fost făcut de șeful Legislativului, Igor Grosu. Recean urmează să ceară votul de încredere al aleșilor poporului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„O bună parte sunt din Guvernul precedent. Sunt și oameni noi. Din ministerul Infrastructurii vor fi create două ministere. Mâine este așteptat domnul prim-ministru desemnat cu toată echipa în Parlament. Astăzi finalizăm procedurile de pregătire, trebuie să prezinte cazierul, copii de acte, sunt mai multe”, a menționat Grosu.

În presă se vehiculează mai multe nume a câtorva miniștri care s-ar putea regăsi în noul Executiv. Este vorba de ministrul de Externe, Nicu Popescu; ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, care ar putea deține și funcția de vicepremier, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și ministrul Mediului, Rodica Iordanov.

De asemenea și vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, ar putea să-și păstreze fotoliul în noul cabinet de miniștri. Între timp, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus anterior de către Andrei Spînu, ar putea fi împărțit în două ministere separate, unul dintre care Ministerul Energeticii. Acesta ar putea fi condus de către fostul director al ANRE, Victor Parlicov.

Amintim că Guvernul Gavrilița a demisionat în data de 10 februarie. În aceeași zi, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe consilierul său pe apărare și securitate, Dorin Recean, candidat la funcția de premier.

Articole asemănătoare

Back to top button