fbpx

Dodon nu înțelege „de ce se face atâta gălăgie”. Când spune că va ajunge lotul Sputnik V pentru rapel

Deși inițial Igor Dodon a anunțat că sâmbătă în Republica Moldova vor ajunge 142.000 de doze de vaccin Sputnik V cu titlu de donație din partea Federației Ruse, în realitate la Chișinău a aterizat un lot de 71.000 de doze, potrivit Ministerului Sănătății. În lipsa unui contract sau angajament în scris din partea autorităților ruse, jurnaliștii moldoveni se întrebau dacă cele 71.000 de doze pot fi folosite, având în vedere că nu ar exista siguranța recepționării celui de-al doilea lot, pentru efectuarea rapelului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astăzi, reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că există o înțelegere verbală cu partea rusă pentru transmiterea celui de-al doilea lot de vaccin anti-COVID, în număr de 71.000 de doze.

Vezi și: Republica Moldova spune că a primit 142.000 de doze de vaccin, Rusia spune că a trimis 71.000. Ce cantitate de Sputnik V am recepționat totuși?

Solicitat să explice confuzia

Invitat în această seară la o emisiune de la postul TV „Primul în Moldova”, liderul PSRM a fost rugat să explice confuzia creată.

Potrivit lui Dodon, lotul total donat de ruși este de 142.000 de doze de vaccin Sputnik V, jumătate din acest lot ajungând la Chișinău sâmbătă, 24 aprilie. Restul de 71.000 de doze vor ajunge în Republica Moldova „săptămâna viitoare sau în primele zece zile ale lunii mai”, a afirmat acesta.

De ce se face atâta gălăgie? Oricum nu poți imuniza cu a doua doză acum”, a precizat liderul socialiștilor.

Rapelul cu Sputnik V – la nu mai puțin de 21 de zile

Dodon a menționat că, potrivit recomandărilor autorităților ruse, diferența dintre prima doză și rapel trebuie să fie de cel puțin 21 de zile: „Nu mai devreme de atât. Cu cât mai târziu se face rapelul, cu atât mai bine, pentru că crește numărul de anticorpi”.

Amintim că, potrivit Moscovei, donația din partea Rusiei a fost oferită ca urmare a unei scrisori adresate de către președinta Parlamentului moldovean, Zinaida Greceanîi, autorităților ruse. Într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe al Rusiei nu se pomenește despre contribuția avută de liderul PRSM, Igor Dodon. Cu toate acestea, pe lângă scrisoarea expediată de Greceanîi, acesta a vorbit public despre un presupus rol pe care l-ar fi avut în urma unor discuții personale avute cu Vladimir Putin.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button