fbpx

Igor Dodon, apel către Maia Sandu: Cere stabilirea de comun a datei alegerilor parlamentare anticipate

(update, ora 09:15)

„Nu avem ce discuta cu penalii”. Așa a comentat invitația lui Igor Dodon parlamentarul din PAS, Igor Grosu, în timpul protestului din fața Curții Constituționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială

Igor Dodon face apel către Maia Sandu. Acesta solicită inițierea urgentă a discuțiilor dintre Președinție și Parlament.

Ex-șeful de stat face referire la situația care s-a creat în jurul Curții Constituționale. De asemenea, el vorbește și despre criza politică, inclusiv lipsa unui Guvern plenipotențiar și lipsa dialogului între forțele politice.

„Acest șir de crize politice trebuie oprit cât mai rapid, până situația nu a ieșit de sub control. În calitate de lider al Partidului Socialiștilor, care deține cele mai multe mandate in Parlament, vin cu un apel către președintele țării sa stopăm imediat orice acțiuni care provoacă destabilizarea situației în Republica Moldova și să inițiem de urgență consultări pentru depășirea acestei crize”, afirmă Dodon.

Liderul socialiștilor vrea stabilirea de comun a datei alegerilor parlamentare anticipate, „imediat după ce dinamica pandemiei va înregistra o diminuare sigură și adoptarea tuturor actelor necesare pentru asigurarea bunei desfășurări a scrutinului”, referindu-se inclusiv la alocarea banilor.

De asemenea, Dodon cere elaborarea foii de parcurs de gestionare a situației economice, sociale și pandemice din țară pe durata următoarelor luni până la alegerile parlamentare anticipate și până la formarea noului Guvern, dar și crearea unei comisii comune de reformă constituțională.

Maia Sandu și PAS nu au venit deocamdată cu reacții la declarațiile lui Igor Dodon.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button