fbpx

Dodon, după decizia CC: Următoarele luni vom avea luptă politică dură

Igor Dodon afirmă că, după decizia de marți a Curții Constituționale, vor urma câteva luni de luptă politică dură. Acesta reiterează că, potrivit lui, instituția ar fi devenit instrument politic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul socialiștilor susține că „minoritatea politică, cu susținerea ambasadorilor din Occident, a reușit să mențină practica nocivă a Curților Constituționale anterioare privind subminarea bazelor statului de drept în Republica Moldova”. În același timp, potrivit ui Dodon, „victoria puterilor din Occident la alegerile parlamentare anticipate ar putea duce la prăbușirea statului moldovenesc”.

„Occidentul mizează pe forțele politice marionete pe care le controlează: partidul Maiei Sandu, al lui Renato Usatîi și cel al unioniștilor.

În plan politic, aceasta înseamnă trecerea totală a instituțiilor statului sub administrare externă și anume: a Guvernului și Parlamentului, curățarea dură a tuturor forțelor politice pro-moldovenești din țară, atacul asupra valorilor ortodoxe și a celor tradiționale, închiderea instituțiilor de presă care nu sunt finanțate din granturi și fonduri occidentale, persecutarea celor care gândesc altfel, tensiuni pe dimensiunea transnistreană, Găgăuzia și alte regiuni ale țării unde locuiesc reprezentanți ai altor etnii și moldoveni care nu se consideră români (…).

Pentru a nu admite evoluția acestui scenariu nociv pentru țara noastră, a venit timpul ca toate forțele politice sănătoase să se dezică de vechile supărări și să se unească într-un front comun, pentru apărarea și salvarea Moldovei. Confruntarea politică dintre forțele politice pro-moldovenești se va transforma într-o luptă împotriva țării noastre și va permite forțelor occidentale să învingă la alegerile parlamentare anticipate”, declară Dodon.

Amintim că, marți, judecătorii de la CC au declarat neconstituționale deciziile votate vineri de PSRM și Pentru Moldova, care prevedeau anularea deciziei de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Ulterior, s-a decis să se aprobe pentru funcția vacantă de magistrat candidatura lui Boris Lupașcu.

Deciziile au fost calificate anterior drept nule din punct de vedere juridic de către experți constituționali și criticate dur de partenerii externi. Pe de altă parte, marți dimineața Lupașcu a anunțat că își retrage mandatul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button