fbpx

Dodon consideră că Sandu s-ar teme să nu fie umbrită de Durleșteanu. „Înțelegem frustrările doamnei președinte”

Igor Dodon consideră că șefa statului s-ar teme „să nu fie umbrită” de Mariana Durleșteanu. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului național de televiziune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul președinte a punctat că din acest motiv Maia Sandu nu ar vrea să o desemneze pe candidata socialiștilor la șefia Executivului. În același timp, el a punctat că socialiștii au discutat deja cu fracțiunile și grupurile parlamentare, după ce au anunțat miercuri că vor iniția dialog cu parlamentarii pentru a soluționa problema numirii unui nou cabinet de miniștri.

În același timp, potrivit lui Dodon socialiștii ar fi gata să discute și alte candidaturi.  Pe de altă parte, politicianul punctează că Durleșteanu este deja candidata majorității.

„Noi am determinat o candidatură care ar face față în această perioadă de criză. Este vorba despre Mariana Durleșteanu. (…) Înțelegem frustrările, poate chiar și a doamnei președinte Maia Sandu față de această candidatură, pentru că doamna Durleșteanu este o persoană mult mai puternică din punct de vedere profesionist și nu doar profesionist, și poate se teme să nu fie umbrită”, a menționat Dodon.

Amintim că, marți, Curtea Constituțională a anulat a doua desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de premier. Socialiștii consideră că Sandu este obligată să semneze decretul prin care Mariana Durleșteanu devine candidată la șefia Guvernului, deoarece există 54 de deputați care au semnat un acord prin care o susțin pe ultima.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button