fbpx

Dodon comentează situația din Blocul ACUM: „Mi se pare că Sandu și Năstase vor să scape unul de altul”

Maia Sandu și Andrei Năstase își doresc să scape unul de altul, acesta fiind motivul adevărat al disputei dintre liderii Partidului „Acțiune și Solidaritate” și Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, care ar fi dus la destrămarea Blocului Politic „ACUM”. De această părere este președintele Igor Dodon. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Maia Sandu vrea alegeri anticipate, ca să scape de Năstase, pentru că acesta în următorul Parlament nu va trece, iar Năstase vrea un candidat apolitic la Președinție, ca să scape de Sandu. Dar noi ce avem cu asta? Voi v-ați înțeles, voi v-ați așezat, voi vă certați acum”, a declarat șeful statului în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Președeintele Răspunde”. 

Igor Dodon susține că există presiuni din partea partenerilor europeni, care încearcă să-l convingă pe Andrei Năstase să cedeze din nou la cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, așa cum s-a întâmplat în 2016, când PPDA a decis să-i ofere sprijinul politic în alegeri liderei PAS. „Eu cred că Andrei va ceda din nou, dar asta e treaba voastră internă, vă clarificați. Noi avem alte priorități”, a mai adăugat președintele.

Amintim că liderul PPDA declara, anterior, că Blocul ACUM și-a încheiat ciclul pentru care a fost format și anume – alegerile parlamentare și cele locale, iar soarta acestuia este incertă. Năstase a făcut afirmația urmare a ultimelor evoluții politice și scindării platformei în cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Ulterior, reprezentanții PAS au anunțat că vor avea proprii candidați la parlamentarele noi din Hâncești și prezidențialele din toamnă, deși PPDA spunea că se așteaptă să aibă o opțiune electorală comună.

Citiți și: Nu ACUM? Maia Sandu spune că PAS încă nu este pregătit pentru o fuziune cu PPDA-ul lui Andrei Năstase

Surpriză la ședința de constituire a CMC: Blocul ACUM s-a divizat în două fracțiuni

Articole asemănătoare

Back to top button