fbpx

doc | Șor prezintă documente: „Nu am beneficiat de pe urma miliardului furat”

Deputatul Ilan Șor a publicat copia sentinței de judecată a primei instanțe, din 21 iunie 2017, potrivit căreia el nu este beneficiar al miliardului furat din sistemul bancar, iar acuzațiile procurorilor nu au fost acoperite cu probe. Liderul Partidului Șor a făcut public documentul după ce, joi seara, la emisiunea „Politic” de la TV8, a negat categoric că ar fi beneficiar al miliardului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Public copia sentinței din 2017 în care e scris negru pe alb că eu nu am beneficiat de acele credite în care se spune că procurorii nu au adus probe concludente că eu mi-aș fi însușit mijloace financiare creditate. Nici eu, nici rudele mele nu au beneficiat de pe urma miliardului furat. Întrebarea este: de ce procurorii doresc atât de mult să mă vadă judecat? Răspund: pentru că au găsit în mine un paratrăsnet pentru toate gafele și abuzurile comise decenii la rând de demnitarii de stat și clasa politică”, a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că miliardul a fost furat de către demnitari de stat și de unii politiceni. Potrivit lui Șor, clasa politică a decis să acorde celor trei bănci garanții de stat pe care politicienii le-au gestionat așa cum au vrut. Garanția a fost oferită de stat atunci când Ilan Șor fusese înlăturat de la conducerea băncii.

Toți oamenii care au participat la luarea acestei decizii, în special Valeriu Streleț (n. r. – ex-premier), care a oferit prima garanție, sunt responsabili de furtul miliardului”, a spus politicianul.

Nu știu unde s-au dus banii din garanția de stat, eu nu controlam acest proces. Asta controla Banca Națională, Ministerul Finanțelor și toată banda de hoți, care m-a tras pe sfoară, cea care a adus Moldovei un prejudiciu de un miliard de dolari. Miliardul a fost furat de demnitarii care l-au acordat BEM”, a mai spus Șor.

Ilan Șor a mai declarat la emisiune că cele trei bănci nici nu au avut nevoie de garanții de stat, deoarece acestea făceau față situației, iar decizia statului de a lichida băncile devalizate a fost una proastă. Potrivit lui, băncile au fost lichidate pentru ca adevărații autori ai furtului din sistemul bancar să-și poată „șterge urmele”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button