fbpx

doc | Deputatul Sîrbu cere explicații de la Președinție, după ce nu a fost lăsat să intre la ședința CSS

Deputatul Sergiu Sîrbu cere explicații oficiale de la Președinție, după ce vineri, 26 februarie, nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), al cărui membru este din oficiu, în calitatea sa de președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parlamentarul a transmis un demers la adresa Președinției în care menționează că a fost invitat la ședința Consiliului din 26 februarie, după care, în dimineața aceleiași zile, cu puțin timp înainte de ședință, i-a fost transmis un mesaj, prin e-mail, în care i s-a sugerat să se abțină de la prezența la ședință întrucât „au fost semnalate situații care generează un potențial conflict de interese în raport cu persoana sa.

Acesta a menționat că Maia Sandu a declarat ulterior că ar fi existat un conflict de interese în privința subiectului legat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

„Sergiu Sîrbu cere să i se prezinte acte care ar confirma că Autoritatea Națională de Integritate a fost informată despre presupusa situație de conflict de interese, așa cum prevede legea și cum a soluționat autoritatea respectivă potențialul conflict.

Totodată, Sergiu Sîrbu cere să i se explice de ce i s-a interzis accesul la întreaga ședință, dacă potențialul conflict de interese viza doar un subiect de pe agendă”, se arată într-un comunicat al platformei parlamentare Pentru Moldova.

În cazul în care Președinția nu a informat ANI, așa cum prevede legea, Sîrbu cere să-i fie prezentate toate actele, înscrisurile examinate și procesul-verbal al ședinței Consiliului din 26 februarie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Amintim că vineri, 26 februarie, Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să intre la ședința CSS, convocată de șefa statului. Deputatul spune că a fost bruscat de agenții de pază.

După ședință, Maia Sandu a declarat că Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să intre la ședință din cauza conflictului de interese legat de faptul că este membru al platformei Pentru Moldova, care are legături cu concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Acesta a și fost unul dintre subiectele discutate la întrunirea CSS.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button