fbpx

doc | Deputat PAS: Se propune ca magazinele duty free de la intrarea în R. Moldova să vândă mărfuri fără a plăti accizele

Potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, fracțiunea Șor propune practic anularea „reformei” prin care, în 2019, magazinelor duty free de la intrarea în Republica Moldova și a celor pentru deservirea corpului diplomatic nu mai pot beneficia de scutiri pentru mărfurile accizate (alcool, țigări etc).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 16:44) Deputatul Fotescu: Litvinenco manipulează opinia publică pe tema magazinelor duty free

Știrea inițială:

Prevederea se conține într-un amendament care, potrivit lui Litvinenco, este promovat în Parlament.

Când crezi că nu se mai poate mai rău, iată că deputații din actualul Parlament demonstrează contrariul! În 2019, cu mare greu (nici nu vreau să deschid multe detalii!), am reușit să promovăm un proiect de lege care nu mai permite magazinelor duty free de la intrarea în țară și celor pentru deservirea corpului diplomatic să beneficieze de scutiri pentru mărfurile accizate (alcool, țigări etc.). Iată că acum la inițiativa fracțiunii Șor se propune practic anularea acelei reforme, iar magazinele duty free de la intrarea în țară și cele pentru deservirea corpului diplomatic obțin din nou dreptul de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele”, a scris deputatul pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Litvinenco, în loc de Agenția Servicii Publice, se propune că licența pentru acest tip de magazine să fie eliberată de Serviciul Vamal.

Foto: Sergiu Litvinenco/FB

Să vedem ce va face Guvernul și dacă va susține sau nu această propunere”, a adăugat parlamentarul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button