fbpx

Disensiunile de la Primărie continuă. Chironda recunoaște că are o conlucrare tensionată cu Ceban

Victor Chironda, viceprimar de Chișinău, recunoaște că relația tensionată cu primarul capitalei, Ion Ceban, persistă de mai multă vreme, iar scandalul în legătură cu demolarea hotelului Național, e doar una din multele ciocniri de idei ale celor doi. Chironda declară că nu acceptă ideea unei demisii în urma acestui scadal, dar nici nu va aproba demolarea hotelului, cel puțin până nu va fi concisă o idee concretă despre ce ar putea fi construit în locul complexului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Victor Chironda, demolarea hotelului Național ar fi încă precoce, iar planul viitorului complex ce ar urma să fie construit în locul hotelului contravine normelor urbanistice.

„Problema nu se pune dacă trebuie sau nu demolat hotelul, dar nu poți să demolezi hotelul până nu ai un plan urbanistic în detaliu. Hotelul nu este o simplă clădire, este un complex de clădiri. Este amplasat într-o zonă centrală, langă un nod de trasnport. Ca să demolezi hotelul trebuie să știi ce construiești în loc”, a spus Chironda în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

În același timp, viceprimarul recunoaște că nu concepe ideea unei demisii în urma scandalului hotelului Național.

„Eu nu m-am angajat la cineva acasă la prășit via. Eu am venit să lucrez pentru oameni, pentru cetățeni. Eu n-am venit din drum”, a mai spus viceprimarul.

„Obligația mea acum și a lui Ion Ceban este să identificăm dacă dna Dogotaru a încălcat legea și să luăm măsurile necesare”, a adăugat acesta, referindu-se la Svetlana Dogotaru, arhitecta-șefă a capitalei, care a autorizat desființarea hotelului, spre marea supărare a lui Chironda.

Amintim că pe 12 iunie au avut loc consultări publice privind planul urbanistic al spațiului pe care este amplasat hotelul Național. Potrivit documentului, în locul hotelului urmează să fie construit un complex locativ cu 25 de etaje.

Vezi și: Demisii în lanț la Primăria capitalei. Șefa Direcției Sănătate părăsește funcția cu scandal: „Eugenia Ceban îmi spune să-mi iau catrafuțele”

Articole asemănătoare

Back to top button