fbpx

Deputatul fugar Ilan Șor, rămas fără imunitate parlamentară. Deputații PAS și BECS au aprobat cele nouă solicitări ale PG

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, 23 decembrie, toate cele nouă solicitări ale Procuraturii Generale, cu privire la ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor. Astfel, acesta poate fi reținut și arestat de către oamenii legii. Totodată, poate fi percheziționat și trimis în judecată pe nouă capete de acuzare, printre care crearea și conducerea unei organizații criminale, fals în declarații, escrocherie, spălare de bani, delapidarea averii străine și abuz de serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiecare cerere a fost citită de către procurorul general interimar, Dumitru Robu și votată în mod separat. Decizia a fost luată cu votul a 81 de deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BECS). Deputații Partidului „Șor” au lipsit de la ședința Legislativului.

Cea de-a patra cerere de ridicare a imunității parlamentare al lui Ilan Șor, a fost votată de 78 de parlamentari, dar un singur deputat a votat împotrivă, fiind vorba de liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Amintim că decizia a fost luată după ce Procuratura Generală a solicitat joi, 16 decembrie, ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală pe mai multe fapte din Codul Penal.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button