fbpx

Democrații ar urma să atace la Curtea Constituțională retragerea imunității lui Cebotari: „Se depășesc toate limitele”

Partidul Democrat ar urma să atace la Curtea Constituțională retragerea imunității membrului Vladimir Cebotari. Liderul PDM, Pavel Filip, a făcut o declarație în acest sens în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, decizia s-ar fi luat nu de către Procuratură, iar că acțiunea nu e decât o răfuială politică. Pentru a-și argumenta poziția, președintele formațiunii a susținut că liderii guvernării au anunțat cu mult timp înainte despre inițiativa procurorilor.

Mai mult, pentru că Cebotari și-a anunțat candidatura la funcția de primar al capitalei și pentru că are șanse să câștige, susține Filip, ar fi fost un motiv în plus ca să se recurgă la un asemenea pas.

„Se depășesc toate limitele. Există un regulament care spune expres cum se ridică imunitatea unui parlamentar. Deci, durează. În primul rând, procurorul vine cu dosarul în Comisia juridică și oferă posibilitatea membrilor comisiei să facă cunoștință cu acest dosar și el este obligat să vină pentru a convinge că este necesitatea absolută de ridicat imunitatea acestui parlamentar.

Nu se vrea neapărat „capul” lui Cebotari, dar se vrea o lovitură asupra Partidului Democrat, care este un concurent electoral destul de puternic”, a spus Pavel Filip pentru sursa citată.

Amintim că imunitatea democratului a fost ridicată ieri, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, cu votul a 53 de deputați.

Articole asemănătoare

Back to top button