fbpx

De la Ministerul Apărării la MAI. Pavel Voicu este pregătit să livreze rezultate bune și în domeniul afacerilor interne

Pavel Voicu a devenit noul ministru al Afacerilor Interne, dupa ce timp ce cinci luni a ocupat funcția de ministru al Apararii în cadrul Guvernului Sandu. Acesta a făcut deja cunoștință cu efectivul instituției pe pe care urmează să o conducă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În discursul adresat noii sale echipe, Pavel Voicu a mulțumit pentru onoarea acordată și a vorbit despre prioritățile și obiectivele pe care și le-a propus pentru perioada imediat următoare.

Prezent la eveniment, președintele Igor Dodon a adresat felicitări noului ministru cu prilejul ocupării acestei funcții de înaltă responsabilitate și i-a urat succes în activitate și o colaborare fructuoasă întru obținerea rezultatelor pe care le așteaptă cetățenii. Potrivit șefului statului, Voicu este un profesionist și are experiența necesară deoarece a activat anterior în domeniul pe care îl va administra.

Totodată, șeful statului l-a îndemnat să urmeze acele obiective pe care le-a anunțat în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului, astfel încât să fie resimțite cât mai rapid schimbările spre bine.

De asemenea, Igor Dodon a asigurat faptul că, atât el, cât și Parlamentul, va acorda toată susținerea necesară pentru a spori eficiența ministerului, exprimându-și ferma convingere că de acum încolo calitatea siguranței cetățenilor va cunoaște o îmbunătățire semnificativă.

Pavel Voicu are 42 de ani, este originar din satul Frăsinești, raionul Ungheni. Înainte de a ocupa fotoliul de ministru, acesta a exercitat timp de aproape doi ani funcția de consilier pentru misiuni speciale al președintelui Igor Dodon.

Anterior, Pavel Voicu a ocupat mai funcții în oragenele de drept, fiind șef al Inspectoratului de Poliție al mun. Bender, șef al IP Buiucani, șef al Comisariatului de Poliție al raionului Cimișlia, șef al Secției control inopinat al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupție.

A studiat la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, Academia de Administrare Publică pe lângă președinte și la Institutul de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Știinte a Moldovei. De profesie este jurist.

Articole asemănătoare

Back to top button