fbpx

De la „frica de oameni” până la „o să analizăm argumentele”. Litvinenco și Slusari, despre eventuala stare de urgență

După ce Guvernul a decis să înainteze Parlamentului propunerea de a institui stare de urgență, deputații Alexandru Slusari din Platforma DA și Sergiu Litvinenco din PAS au venit cu reacții. Politicienii au opinii diferite la subiect, însă ambii sunt de părerea că pentru o asemenea decizie este necesar și un plan de acțiuni care ar urma să fie implementate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, Litvinenco îi acuză pe oponenții politici într-o postate pe pagina sa de Facebook că „tare se mai joacă cu focul”. Acesta mai face referire și la faptul că în proiectul Guvernului scrie că maladia a fost adusă în Molodva de o femeie de 48 de ani, revenită din Italia.

„Dodoniștii în agonie?! Stare de urgență, dar fără termen, fără a indica restricțiile, fără compensații pentru cei față de care se aplică acestea, fără măsuri epidemiologice sau alte lucruri obligatorii care trebuie să le conțină o astfel de propunere. (…) Se pare că această stare de urgență e doar pentru a încerca să se evite dizolvarea Parlamentului. Frica de oameni îi face neadecvați. Cineva tare se mai joacă cu focul”, punctează deputatul.

La rândul său, deputatul Platformei DA, ALexandru Slusari, fiind invitat la emisiunea Cotidianul Live, a menționat că „este sceptic” în privința instituirii stării de urgență. Acesta și-a amintit și despre faptul că formațiunea din care face parte nu a votat nici anul trecut inițiativa.

„Nu votăm nimic în alb. Orice decizie trebuie să fie argumentată. Platforma DA a fost uncia fracțiune  care nu a votat starea de urgență anul trecut, din considerente că Guvernul Chicu a venit nepregătit și nu a anexat, cum a fost în România, Klaus Iohannis a venit cu un plan de acțiuni pe 40 de pagini. Noi anul trecut am văzut doar declarații. Exact aceeași abordare o să avem. O să analizăm argumentele sub aspect medical. Sub aspect economic. (..) Sunt sceptic, dar la noi se decide la fracțiune. Ce o să se schimbe și ce câștigăm noi dacă acest Guvern răsuflat o să mai aibă niște competențe suplimentare”, a conchis parlamentarul.

Amintim că, marți seara, Guvernul a anunțat despre proiectul care prevede instituirea stării de urgență în Republica Moldova. Ulterior, s-a aflat că Parlamentul se întrunește miercuri în ședință. Ordinea de zi nu a fost publicată, însă potrivit lui Slusari, cel mai probabil, propunerea ar putea fi dezbătută în cadrul întrunirii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button