fbpx

De ce s-a abținut deputata PAS, Natalia Davidovici, să voteze interzicerea panglicii Sf. Gheorghe: „Nu trebuia introdusă acum”

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Natalia Davidovici, care s-a abținut săptămâna trecută să voteze proiectul de lege privind interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii Sf. Gheorghe, și-a explicat decizia în cadrul unei postări pe Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit ei, panglica Sf. Gheorghe a devenit în timp un simbol al victoriei împotriva fascismului, iar potrivit deputatei, majoritatea moldovenilor nu înțeleg că acest simbol actualmente este folosit pentru propaganda războiului dus de Rusia.

„Înțeleg că pentru cineva panglica Sf. Gheorghe a devenit un simbol al victoriei asupra fascismului. Este greu de explicat oamenilor că acest simbol este acum este folosit pentru promovarea războiului și nu a păcii. Este nevoie de timp pentru asta”, scrie deputata PAS pe Facebook.
Potrivit Nataliei, Davidovici, pentru a menține buna-înțelegere în țară, interdicția nu ar fi trebuit să fie votată acum.
„Cred că pentru a menține o bună-înțelegere în Republica Moldova, această interdicție nu trebuia introdusă acum. Pentru a nu da un motiv provocatorilor care nu vor face decât să profite de această oportunitate și să continuă să incite la ura și intoleranță în societatea noastră. Le mulțumesc colegilor mei pentru că mi-au ascultat argumentele și mi-au lăsat dreptul de a nu vota acest proiect”, a mai adăugat parlamentara.

Articole asemănătoare

Back to top button