fbpx

Dan Perciun: Se va specula foarte mult pe 9 mai în contextul interzicerii panglicii Sf. Gheorghe

Chișinăul se așteaptă la provocări de 9 mai, Ziua Victoriei, în contextul interzicerii panglicii Sfântului Gheorghe, dar și a altor simboluri promotoare a invaziei ruse. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dan Perciun, susține că în acea zi se vor auzi multe speculații, dar autoritățile ar trebui să nu tolereze astfel de acțiuni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Ne așteaptă o perioadă sensibilă până la 9 mai și atunci va fi o zi complicată, pentru că se va specula foarte mult pe acea interzicere a panglicii. Forțele reacționare vor încerca să se mobilizeze în jurul aceste idei comune și să destabilizeze situația. Este important să acționeze toate instituțiile de stat, să transmită mesaje clare că aceste lucruri nu vor fi tolerate. Totodată este important un dialog constructiv cu reprezentanții minorităților etnice care sunt rezonabile. Acest dialog are loc”, a menționat Dan Perciun, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

De asemenea, Dan Perciun a menționat și că serviciile secrete din Republica Moldova trebuie să stopeze fluxurile financiare care vin din Rusia pentru anumite partide politice.

„Am așteptări mai mari de la serviciile noastre secrete, de la cele menite să apere ordinea constituțională privind contracararea influențelor și banilor care vin din Rusia pentru a finanța anumite partide politice, mișcări socio-economice, politice aici și a destabiliza situația. Nu am informații, dar sper că acele fluxuri financiare care au existat înaintea războiului și în ultimii ani s-au redus”, a zis deputatul PAS.

Articole asemănătoare

Back to top button