fbpx

Comisia care „a murit încă din fașă”. De ce deputații nu vor investiga presupusele atacuri raider ale lui Platon, deși majoritatea au votat pentru

Deși majoritatea deputaților a votat pentru constituirea unei comisii de anchetă pentru investigarea presupuselor atacuri raider comise de omul de afaceri Veaceslav Platon la compania Moldasig, structura parlamentară nu va fi creată. Și asta pentru că, imediat după vot, mai multe fracțiuni parlamentare au refuzat să-și delege deputații în calitate de membri ai Comisiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, comisia de anchetă nu va fi creată pentru că nu întrunește un număr suficient de membri pentru a reprezenta un spectru larg de fracțiuni parlamentare.

Cei care au delegat deputați în Comisie au fost socialiștii (prin Vasile Bolea), Partidul Șor (prin marina Tauber) și platforma parlamentară Pentru Moldova (prin Sergiu Sîrbu).

Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Democrat din Moldova au refuzat să delege reprezentanți în Comisie. „Investigați voi cu doi oameni”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Mai mult, foști colegi în fracțiunea PDM, Alexandru Jizdan și Sergiu Sîrbu s-au duelat verbal în contextul discuțiilor despre inițiativă, iar Dumitru Alaiba a pus la îndoială veridicitatea semnăturii lui Ilan Șor pe proiectul de hotărâre, atrăgându-și criticile Marinei Tauber.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button