fbpx

Cine ar urma să ocupe fotoliul BCS în Parlament, după demisia lui Dolință

Fotoliul fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) ar urma să fie ocupat de Gaik Vartanean, politolog și fost deputat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta ocupă poziția 36 în lista de candidați ai comuniștilor și socialiștilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Potrivit Rise, acesta s-a născut în Armenia, a studiat politologia la Universitatea de Stat din Moldova, după care a emigrat în SUA, unde a locuit aproape șase ani.

În 2006 a revenit în Republica Moldova, lucrând o perioadă în sectorul privat. În 2013 este propulsat în Parlament, în funcția de asistent de deputat, iar în 2015 este ales membru al Consiliului Municipal Chișinău din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a fost candidatul socialiștilor pe Circumscripția nr. 51 – SUA, Canada, dar a pierdut în fața candidatului Blocului electoral ACUM, Dumitru Alaiba. Se alege, totuși, cu un fotoliu în Legislativul de la Chișinău, pe listă de partid.

Articole asemănătoare

Back to top button