fbpx

„Ceban îl aduce la Primărie pe avocatul lui Plahotniuc și Platon”. Acuzații la adresa lui Fadei Nagacevschi din partea activistei Maia Laguta

Decizia primarului de Chișinău, Ion Ceban, de a-l face viceprimar pe Fadei Nagacevschi, ex-ministrul Justiției, a indignat-o și surprins-o pe activista Maia Laguta, care face trimitere la mai multe cazuri controversate în care a fost implicat anterior Nagacevschi pe vremea când era avocat. Într-o postare pe Facebook, ea a amintit că acesta a reprezentat interesele lui Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon în dosare de rezonanță, inclusiv în cazul furtului miliardului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Oare nu-i vorba despre același Nagacevschi care a reprezentat interesele lui Platon în dosarul „Energoalians” împotriva R. Moldova, când au pretins suma de 60 de milioane de dolari? În 2019 cazul a fost soluționat, iar autoritățile l-au calificat drept o „schemă de înșelăciune și tentativă de a extrage bani din bugetul statului”. Apropo, atunci la putere se afla alianța ACUM-PSRM”, a scris Maia Laguta.

Activista s-a referit și la atitudinea lui Nagacevschi față de demersurile lui Stoianoglo pentru eliberarea din detenție a lui Platon, precum implicațiile în dosarele în care figurează Plahotniuc.

„Oare nu-i același Nagacevschi, al cărui nume e legat direct de cauza penală privind furtul miliardului, în interesul lui Plahotniuc de această dată, la care s-a referit procurorul general Stoianoglo? Afacerea cu acțiunile Victoriabank a provocat statului un prejudiciu de 30 de milioane de dolari. Nagacevschi a fost avocatul care a reprezentat în R. Moldova interesele companiei „Insidown” Ltd”, a menționat Laguta.

Potrivit ei, Procuratura dispune de toate aceste documente, dar Stoianoglo a avut grijă să-l acopere pe Nagacevschi.

„Mă adresez tuturor fracțiunilor din Consiliul Municipal Chișinău: veți susține un participant la furtul miliardului? De dragul căror interese și la rugămintea cui? Sau Ceban a decis să pună mâna pe ceva și a invitat un „specialist”?”, a adăugat activista, care a publicat o serie de acte care i-ar susține afirmațiile.

Precizăm că primarul Ion Ceban l-a propus pe Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar al capitalei. Candidatura ex-ministrului Justiției urmează să fie supusă votului în ședința CMC.

Fadei Nagacevschi este în prezent consilier al vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Bătrîncea.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button