fbpx

Blocul ACUM și-a desemnat candidatul pentru circumscripția Nisporeni, după plecarea lui Plahotniuc. Cine va dori să-i reprezinte pe cetățenii din Circumscripția 17?

După ce fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, și-a depus mandatul de deputat, în circumscripția uninominală nr. 17 Nisporeni, unde acesta a câștigat la scrutinul din 24 februarie 2019, urmează să fie organizate alegeri parlamentare repetate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest sens, Blocul ACUM și-a desemnat candidatul care va lupta, pe 20 octombrie curent, pentru fotoliul de deputat în Legislativul Republicii Moldova.

„În urma dialogului constructiv al membrilor Blocului ACUM, Platforma DA şi PAS din Nisporeni, am căzut de comun acord să susţinem în continuare acelaşi candidat, Ion Terguţă, pentru alegerile parlamentare repetate care vor avea loc la 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale generale din circumscripţia nr.17 Nisporeni!, a a scris Dima Lazăr pe pagina sa de Facebook.

De precizat că, anterior, CEC a decis organizarea alegerilor parlamentare, pe 20 octombrie, în circumscripțiile nr.33 (Chișinău, suburbiile de sud), 48 (Slobozia, Tiraspol, Bender) și 50 (la vest de Republica Moldova), după ce cererile de demisie au fost depuse de către Andrei Năstase, Viorel Melnic și Maia Sandu.

Maia Sandu și Andrei Năstase și-au depus mandatele din cauza incobatibilității de funcții, Sandu fiind prim-ministră, iar Năstase – ministru de Interne.

În ceea ce îl privește pe Viorel Melnic, acesta a anuțat că demisionează la 17 iulie curent, fiind urmat la o distanță de câteva zile de Otilia Drăguțanu.

În urma deciziilor deputaților, Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat pentru circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, acolo unde alegerile au fost câștigate de Maia Sandu.

După plecarea Otiliei Drăguțanu, vacant a devenit și un mandat de parlamentar care aparține Partidului Democrat.

Plecarea lui Andrei Năstase din această funcție a determinat eliberarea unui mandat de deputat pentru circumscripția uninominală nr. 33, municipiul Chișinău. De asemenea, a rămas vacant un mandat pentru circumscripția uninominală nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender, după plecarea lui Viorel Melnic.

Articole asemănătoare

Back to top button