fbpx

Avocatul Marinei Tauber crede că reținerea deputatei este abuzivă: Nu există niciun indicator că s-ar eschiva de la anchetă

Iulian Balan, avocatul Marinei Tauber, declară că prin perchezițiile efectuate la birourile și domiciliul Marinei Tauber se urmărește identificarea unor probe ce țin de evenimentele care au avut loc acum 5 ani. Balan susține că evenimentele figurează într-o cauză penală pornită încă în 2014. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fața jurnaliștilor, avocatul a declarat că reținerea Marinei Tauber a fost una abuzivă și ilegală, pentru că deputata nu s-a eschivat de la anchetă și nu a încercat să părăsească țara. Tot el a adăugat că „presupunem în proporție de 99% că acuzarea de stat va solicita mandat de arest pentru 30 de zile”.

Întrebat despre ce dosar penal este vorba și ce acuzații noi i se aduc Marinei Tauber, ținând cont de faptul că deputații din Comisia Juridică a Parlamentului au vorbit despre o cauză inițiată în luna august, Balan a declarat:

Eu nu am văzut raportul Comisiei Juridice, dar pot să declar ferm că Marina Tauber este reținută pe o cauză penală inițiată în 2014 pe o pretinsă infracțiune care s-a consumat tot în 2014. Nu pot să vă dau alte detalii, pentru că acuzatorul de stat, prin exces de zel, m-a impus astăzi să semnez o clauză de confidențialitate, dar sper că în următoarele zile o să putem spune mai multe”.

Amintim că, ieri, deputații din Blocul ACUM și din PSRM, 56 de la număr, au votat retragerea imunității parlamentare a Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova, deputate din partea Partidului ȘOR, după care acestea au fost reținute la Orhei.

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, cele două membre ale Legislativului sunt suspectate de spălare de bani, tranzacții dubioase, corupție, folosindu-se de legislația națională și internațională.

Astăzi, zeci de susținători ai Partidului ȘOR s-au adunat în fața Centrului Național Anticorupție pentru a protesta împotriva reținerii Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova. Oamenii au scandat „Libertate”, „Jos dictatura” și „Rușine”.

La protest a fost prezent și candidatul Partidului ȘOR pentru funcția de primar al municipiului Orhei, Pavel Verejanu, care a declarat că știe foarte bine despre activitatea profesională a celor două deputate și spune că nu au existat motive întemeiate pentru reținerea lor.

Articole asemănătoare

Back to top button