fbpx

Argumentele socialistului Bolea pentru luarea SIS din subordinea Președinției: Maia Sandu are dublă cetățenie

Cetățenia României pe care o deține președinta aleasă, Maia Sandu, este unul dintre motivele pentru care deputații socialiști au propus, într-un proiect de lege înregistrat la Parlament, transferul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de la coordonarea Președinției la cea a Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Afirmația a fost făcută de deputatul socialist Vasile Bolea, unul dintre autorii proiectului de lege.

Avem un președinte nou ales. Din păcate, președintele ales deține și altă cetățenie decât cea a Republicii Moldova și din punctul ăsta de vedere, și după părerea mea, și după părerea colegilor, acesta ar fi o chestiune care ar permite într-o oarecare circumstanță să folosească SIS în detrimentul securității naționale.

Dacă nu greșesc, președintele nou ales atunci când a obținut a doua cetățenie, a depus jurământul de credință inclusiv altui stat”, a spus deputatul, invitat la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Acesta s-a arătat nemulțumit și de unele declarații ale Maiei Sandu cu privire la regiunea transnistreană.

Ultimele declarații ale președintelui nou ales care încă nu a intrat în exercițiul funcției, inclusiv cu privire la securitatea în regiune, inclusiv la Transnistria, inclusiv alte chestiuni, dă de bănuit că ar putea să întreprindă măsuri privind stabilizarea situației în Republica Moldova”, a adăugat acesta.

Vezi și: doc | Deputații PSRM propun scoaterea SIS-ului din controlul Președinției, după ce în 2019 au acționat invers

Proiectul de lege ar urma să fie adoptat astăzi, în ședința plenară a Parlamentului.

Amintim că după înregistrarea la Parlament a proiectului de lege, președinta aleasă a îndemnat cetățenii să iasă la protest joi, de la 10:00, în fața Legislativului. Maia Sandu consideră că această inițiativă legislativă este o tentativă a uzurpare a puterii în stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button