fbpx

Ambasadorul moldovean la Kiev, replică pentru vicepremierul ucrainean: Declarațiile bazate pe emoții și rupte de realitate nu vor ajuta

Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Valeriu Chiveri, a reacționat în această dimineață la declarațiile făcute luni seara de către viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, care a acuzat autoritățile moldovene că încearcă să fie loiale și Kievului, și Moscovei în contextul războiului, precum și că Republica Moldova ajută prea puțin Ucraina în acest moment. Oficiala s-a arătat iritată și de faptul că R. Moldova a depus cerere de aderare la UE concomitent cu Ucraina, sugerând că am fi un „vagon de tren” agățat de locomotiva ucraineană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Republica Moldova a fost alături de Ucraina din primele zile de război – prin acțiuni concrete, nu prin vorbe frumoase. O pot spune și zecile de mii de refugiați care mai sunt încă găzduiți de țara noastră.

Declarațiile bazate pe emoții și rupte de realitate nu vor ajuta, ci dimpotrivă – doar vor dezbina. Doar împreună suntem puternici!”, a comentat Valeriu Chiveri pe o rețea de socializare.

Amintim că sute de mii de cetățeni ucraineni au intrat în Republica Moldova începând cu prima zi a războiului din Ucraina, 24 februarie. În prezent, puțin peste 90.000 de persoane din Ucraina se află pe teritoriul R. Moldova, dintre care circa jumătate sunt copii – potrivit cifrelor oficiale.

Articole asemănătoare

Back to top button