fbpx

„Am avut discuții”. Filip, despre presupusele înțelegeri cu cei doi candidați la prezidențiale

Într-un interviu pentru Europa Liberă, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) a declarat că în ultima perioadă a discutat cu candidata la prezidențiale din partea PAS, Maia Sandu, însă acest lucru nu înseamnă că ar fi făcut înțelegeri cu ea. Pavel Filip spune că nu a făcut înțelegeri nici cu candidatul Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul premier spun că a discutat cu Maia Sandu despre scrutinul prezidențial.

Am avut în această perioadă discuții cu Maia Sandu, dar fără a fi făcut vreo înțelegere. Am vorbit în general despre ce s-a întâmplat în primul tur al alegerilor, cum vedem perspectivele și mi-am expus punctul meu de vedere despre criza provocată de pandemie, care a trecut în economie, secetă. O eventuală criză politică ar însemna să pui capacul la toate celelalte”, a spus Pavel Filip.

Politicienii sunt obligați să găsească un numitor comun, dacă vor binele Republicii Moldova, opinează Filip.

Anume din acest motiv PDM a luat decizia ca după alegeri să existe o forță politică care ar putea chema la dialog partidele autentice din Parlament, pentru a discuta pe o platformă largă în vederea depășirii crizei”, a spus fostul șef al Executivului.

Nu am făcut înțelegeri nici cu Igor Dodon, nici cu Maia Sandu. La noi în Republica Moldova se exagerează de fiecare dată, că am fost influențat de americani, de europeni, de români, că am făcut înțelegeri tacite cu Maia Sandu ș. a. Declar că nu am făcut înțelegeri absolut cu nimeni. Acordul de înțelegere, care a fost semnat cu PSRM, a fost făcut public și nimic în spatele acestui Acord nu mai există. Nu există înțelegeri secrete, anexe la acest Acord, nu ne-am angajat că vom susține un candidat unic ș. a. Nu avem alte angajamente decât cele pe care le-am expus în spațiul public”, a adăugat acesta.

Amintim că democrații au anunțat sâmbătă că vor menține o poziție neutră față de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, scrutin la care se vor duela Maia Sandu și Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button