fbpx

Violeta Ivanov propune ca statul să se oblige să cumpere în avans produsele agricultorilor: „Să le propună să cultive cantitățile necesare”

Candidata Partidului ȘOR la prezidențiale, Violeta Ivanov, consideră că statul ar trebui să cumpere în avans de la agricultori roada anului viitor. Deputata susține că ar fi necesară revenirea la practicile economiei planificate, iar autoritățile ar trebui să le propună agricultorilor să cultive cantitățile necesare de culturi, pe care s-ar obliga să le cumpere ulterior.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficiala afirmă că astfel statul ar face un gest de solidaritate și ar deveni un partener sigur pentru antreprenorii locali. Conform ei, ar fi necesară o strategie pe termen lung în acest sens, iar construirea întreprinderilor care produc conserve ar soluționa dificultățile de realizare a produselor în cazul supraproducției.

„Acum statul trebuie să vadă în agricultori parteneri de nădejde, iar o dovadă în acest sens este să le cumpere, în avans, roada pentru anul viitor. Astfel, statul trebuie să analizeze necesitățile de care are nevoie țara, după principiul economiei planificate, și în funcție de aceasta să le propună agricultorilor să cultive cantitățile necesare pe care se obligă să le cumpere.

Așa cum spuneam zilele trecute, trebuie construite fabrici de prelucrare a materiei prime agricole, inclusiv fabrici de conserve, pentru a procesa fructele și legumele. Acesta este cel mai sigur mod ca fructele și legumele să nu se strice pe deal, dar să fie transformate în sucuri și alte conserve, care să ajungă pe rafturi în UE și CSI, iar agricultorii să aibă garanția că produsul crescut de ei cu atâta trudă nu se va pierde”, consideră Violeta Ivanov.

Precizăm că Violeta Ivanov candidează la președinție din partea Partidului ȘOR cu programul „Moldova-2024”. Acesta prevede mai multe acțiuni legate de reanimarea sectorului agrar.

Articole asemănătoare

Back to top button