fbpx

video | Un deputat rus, întâmpinat cu ostilitate de mai multe persoane la Varnița: Давай, до свидания!

Deputatul Dumei de Stat din Rusia, Artiom Turov, a fost întâmpinat ostil la o secție de votare din Varnița. În timp ce acesta făcea declarații de presă, am mulți manifestanți au strigat și l-au acuzat că ar da ordine pe teritoriul Moldovei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a relatat că, în comparație cu turul întâi al scrutinului, nu există încălcarea dreptului cetățenilor de a vota. De asemenea, el a precizat că urmărește dintr-o parte ce se întâmplă la secțiile de votare și nu se implică, ci doar raportează Comisiei Electorale Centrale dacă observă eventuale încălcări.

„Mulțumim pentru ospitalitate. Suntem întâlniți minunat. (…) Nu știu despre ce vorbesc aceste persoane. Noi participăm în calitate de observatori, la invitația Comisiei Electorale Centrale. Deschiderea secțiilor de votare în stânga Nistrului ține de relația voastră cu Transnistria, nu de misiunea noastră de observare”, a reacționat deputatul rus la agresiunile verbale.

Ulterior a intervenit și deputatul Igor Grosu, care l-a îndemnat pe oficialul rus să nu provoace cetățenii. Acesta i-a comunicat că situația este și așa tensionată și nu e loc de noi altercații. În același timp, la solicitarea observatorului de a prezenta dovezi referitoare la faptul că votanții ar fi plătiți, Igor Grosu a menționat că nu are încredere în misiunea CSI și va oferi datele doar oamenilor legii.

Video: Cu Sens via Facebook

Precizăm că, astăzi, la Varnița, mai mulți manifestanți ar fi încercat să blocheze traseul, iar ca urmare au intervenit mascații. Aceștia ar fi folosit instrumentele din dotare pentru a elibera traseul și a le permite cetățenilor să își exercite dreptul la vot.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button