fbpx

video | Intimidările, violența și transportarea votanților – pe lista încălcărilor. Promo-LEX a constatat 21 de presupuse cazuri de corupere a alegătorilor

Promo-LEX au constatat 28 de presupuse cazuri de corupere a alegătorilor. Totodată, printre presupusele încălcări se numără violența, intimidările, dar și transportarea organizată a votanților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Misiunea de observare informează că au fost înregistrate 44 de cazuri în care se presupune că votanții ar fi fost transportați organizat. Totodată, în 20 de situații s-au constatat actele de violență sau intimidară față de alegători sau alte persoane implicate în procesul electoral.

Printre problemele frecvente se numără și deficiențele de funcționare a programului SIAS Alegeri, fiind raportate peste 50 de cazuri de acest gen. De asemenea, în 177 de cazuri s-a încălcat secretul votului sau au fost fotografiate buletinele cu ștampila aplicată în dreptul candidaților.

Cu referire la situația epidemiologică, observatorii au constat că în trei cazuri s-a restricționat accesul în secția de votare a persoanelor care nu au mască de protecție sau mănuși. La fel, șase persoane care prezentau simptome de infecție respiratori nu au putut intra în secția de votare.

În urma prelucrării tuturor rapoartelor recepționate de la observatorii din cele 608 secții de votare, conform Promo-LEX, numărul estimat al incidentelor la nivel național este de 734.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button