fbpx

video | Ieri au respins, azi au amânat ședința. Decizia CEC privind sesizarea PAS

Ședința Comisiei Electorale Centrale (CEC), anunțată pentru astăzi la ora 14:00, la care urma să fie examinată sesizarea depusă de Olesea Stamate, a fost amânată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu o oră înainte de începerea ședinței, CEC a declarat că semnatara sesizării, vicepreședinta PAS Olesea Stamate, nu a înlăturat o carență în timp util.

„Pe ordinea zi a fost inclus subiectul despre examinarea sesizării nr. CEC-7/10863 din 11 noiembrie 2020 a doamnei Olesea Stamate, reprezentant cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu.

În cadrul ședinței de ieri, 13 noiembrie, ora 19.00, doamnei Olesea Stamate i s-a acordat termen până astăzi, la ora 12.00, să înlăture neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații conform reglementărilor în vigoare.

Întrucât până la momentul publicării acestui comunicat informativ, autorul sesizării nu s-a conformat solicitării CEC, subiectul inclus pe ordinea de zi a decăzut, respectiv ședința anunțată pentru ora 14.00 se contramandează”, se arată într-un comunicat al CEC.

Reacția Olesei Stamate

Totodată, Olesea Stamate a venit cu o reacție vizavi de decizia luată, declarând că Comisia Electorală Centrală sfidează toate reglementările legale în vigoare.

„Ieri, în ședința CEC, pe ordinea de zi era anunțată discuția acestei sesizări. Ieri, în cadrul ședinței ni s-a comunicat că ne-a fost expediată o. scrisoare prin care s-a solicitat ca această sesizare să fie redactată sub forma unei contestații. Notez că această scrisoare a fost expediată cu două minute înainte de ședința CEC”, spune Stamate.

De asemenea, membra PAS a confirmat că nu au transmis un document după cerințele CEC, deoarece, în continuare cred că această situație nu este o contestație, ci o sesizare.

Ieri, Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat să includă în ordinea de zi examinarea subiectului privind ziarele electorale ale candidatului independent Igor Dodon, care au fost tipărite la editura Universul.

Amintim că, după ce la editura Universul, care este întreprindere de stat, au fost descoperite mii de ziare electorale ale lui Igor Dodon, membrii PAS, Olesea Stamate și Sergiu Litvinenco au depus sesizări la CEC și la la Procuratura Generală,  cerând sancționarea candidatului independent. 

Articole asemănătoare

Back to top button