fbpx

Staff-ul lui Dodon acuză PAS-ul de „abordare plahotniucistă”: Să nu abuzeze în zadar de Curtea Constituțională

Contactat de ZUGO, staff-ul electoral al lui Igor Dodon a venit cu o reacție după ce doi deputați PAS au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC), în care au cerut Înaltei Curți să declare neconstituțională omisiunea din Codul electoral care nu prevede expres obligativitatea degrevării președintelui în exercițiu pe perioada unei campanii electorale în care însuși titularul acestei funcții este concurent electoral.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit parlamentarilor Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca, de la începutul campaniei electorale Igor Dodon încalcă Constituția Republicii Moldova „prin faptul că nu s-a degrevat de funcție și, din această cauză, are liber la utiizarea resurselor administrative, adică a resurselor statului, în favoarea sa și în contradicție cu principiile generale ale unui sufragiu liber și corect, în detrimentul altor candidați”.

„Le recomandăm deputaților PAS să nu abuzeze în zadar de Curtea Constituțională”

Purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, Ludmila Munteanu, transmite că „înaintarea candidaturii lui Igor Dodon pentru alegerile prezidențiale s-a făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale, implicit a legislației electorale”.

Le recomandăm deputaților PAS să nu abuzeze în zadar de Curtea Constituțională și cu atât mai mult să nu aibă față de CC o abordare plahotniucistă, adică de utilizare a Curții Constituționale ca instrument pentru răfuieli politice împotriva președintelui Igor Dodon”, se arată în reacția oferită de staff-ul lui Dodon.

Citește și: doc | Doi deputați PAS au sesizat Curtea Constituțională: „Dodon utilizează resursele statului în interes personal”

Articole asemănătoare

Back to top button