fbpx

PUN propune PAS, Platformei DA și blocului Unirea crearea grupurilor mobile pentru a monitoriza procesul electoral în secțiile deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului

PUN propune PAS, Platformei DA și blocului Unirea crearea grupurilor mobile pentru a monitoriza procesul electoral în secțiile deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului. Inițiativa vine în contextul în care la toate scrutinele electorale anterioare au fost înregistrate încălcări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Grupurile mobile urmează să completeze misiunea observatorilor prin înregistrarea și raportarea încălcărilor electorale care au loc în preajma secțiilor de votare, dar și în raza localităților unde au fost deschise acestea. Totodată, PUN face referire și la presupusele coruperi anterioare ale alegătorilor.

Precizăm că, anterior, și reprezentanții Platformei DA au anunțat că au convenit cu mișcarea UNIREA, PAS și PUN au convenit asupra securizării voturilor și își vor conjuga eforturile pentru a preveni o eventuală fraudare a alegerilor, inclusiv la secțiile de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Precizăm că, CEC a dispus deschiderea a 42 de secții de votare pentru transnistreni, în pofida faptului că autoritățile unor localități s-au împotrivit deciziei, așa cum s-a întâmplat de exemplu la Hagimus, unde instanța a anulat decizia administrației publice locale.

Articole asemănătoare

Back to top button