fbpx

Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale vin din Japonia. Cum au fost votați Igor Dodon și Maia Sandu

În cadrul celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențial de duminică, 15 noiembrie, la secția de votare din Tokyo, Japonia, au votat 30 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 23:15) Rezultatele votării din capitala Japoniei: Maia Sandu – 27 de voturi, Igor Dodon – 3.

(update 17:07) Redacția ZUGO a fost contactată de reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, care au atras atenția că, potrivit legislației în vigoare, rezultatele votării nu pot fi mediatizate până la închiderea secțiilor de votare. Astfel, echipa noastră a decis să șteargă informația despre numărul exact al voturilor pe care le-ar fi obținut cei doi concurenți electorali în Japonia.

Știrea inițială:

În urma numărării buletinelor de vot, potrivit rezultatelor preliminare, care au ajuns în posesia zdg.md, Maia Sandu a obținut majoritatea voturilor.

Precizăm că secția de votare din Țara Soarelui Răsare a fost prima care și-a început activitatea și, respectiv, prima care s-a închis.

Amintim că pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, peste hotarele Republicii Moldova au fost deschise 130 de secții de votare.

O parte dintre acestea au fost luate cu asalt de către alegători, în special în vestul Europei (Germania, Italia, Anglia, Franța, Belgia).

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button